Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Τα έξι τραγικά λάθη του Φερνάντο Σάντος στον αγώνα με την Τσεχία


Φερνάντο Σάντος, Ελλάδα, Τσεχία, Πολωνία, Ρωσία, ΕΘνική ομάδα, Κώστας Χαλκιάς, Χ

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 2-1 από την Τσεχία και όπως σε κάθε ήττα, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φέρει ο προπονητής, ο οποίος κρίνεται εκ του αποτελέσματος και το ίδιο ισχύει και για τον Φερνάντο Σάντος.Η εμμονή του Πορτογάλου τεχνικού στην χρησιμοποίηση του Κώστα Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, παρά το γεγονός πως ο 38χρονος τερματοφύλακας έδειξε στο παιχνίδι με την Πολωνία πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ κόντρα στην Τσεχία φέρει σημαντικότατη ευθύνη στο δεύτερο γκολ του Πίλαρ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκίνησε βασικό τον Χοσέ Χολέμπας, από την πλευρά του οποίου είχαν ξεκινήσει και τα δύο γκολ στην αναμέτρηση με την Πολωνία, ενώ και στον αγώνα με την Τσεχία το αριστερό άκρο της άμυνας ήταν αυτό που είχε τα περισσότερα προβλήματα (το δεύτερο γκολ των Τσέχων μπήκε με σέντρα από τα δεξιά). Ο κ. Σάντος με την οπισθοχώρηση του Κώστα Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας μετά τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου και την τιμωρία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου προτίμησε να χρησιμοποιήσει τον Γιώργο Φωτάκη, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό, αφήνοντας την Εθνική στο κέντρο με έναν κόφτη, τον Γιάννη Μανιάτη, επιλογή που φάνηκε εκ του αποτελέσματος λανθασμένη. Στην 23άδα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος πλην του Κατσουράνη, ο μόνος κλασικός αμυντικό χαφ είναι ο Γρηγόρης Μάκος, τον οποίο ο 56χρονος τεχνικός δεν δείχνει να εμπιστεύεται και προκαλεί απορία για ποιον λόγο πήρε στην αποστολή έναν παίκτη που δεν πιστεύει, αντί για τον Αλέξανδρο Τζιώλη, έστω και αν τη φετινή σεζόν δεν είχε πολλά παιχνίδια στα πόδια του.

Η εικόνα που παρουσίασε η Εθνική στο πρώτο ημίχρονο που δεν μπορούσε να βγει σωστά στην επίθεση, αλλά και στο δεύτερο 45λεπτο μετά το γκολ του Φάνη Γκέκα που έψαχνε την ισοφάριση ήταν απογοητευτική και άκρως αναποτελεσματική, μια και σε ολόκληρο το παιχνίδι η Ελλάδα δεν κατάφερε να δημιουργήσει μία κλασική ευκαιρία. Τα συνεχόμενα γεμίσματα προς την περιοχή των Τσέχων από τον Κατσουράνη ή τον Γιώργο Καραγκούνη αποδείχτηκαν εύκολη λεία για τους Τσέχους αμυντικούς και φάνηκε πως δεν υπήρχε ένα οργανωμένο πλάνο επιθετικής λειτουργίας. Αυτό φάνηκε και από τις αλλαγές του Σάντος, ο οποίος «φόρτωσε» την 11άδα με τέσσερις επιθετικούς και στο κέντρο δεν υπήρχε ένας δημιουργικός παίκτης πλην του Καραγκούνη για να περάσει σωστά την μπάλα στην επίθεση.
Το μεγάλο όπλο της Εθνικής τα τελευταία χρόνια ήταν η πολύ καλή αμυντική λειτουργία, και που δεν φάνηκε τουλάχιστον στα δύο πρώτα παιχνίδια του Euro, που υπήρχαν μεγάλα κενά στην άμυνα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με Πολωνία και Τσεχία. Αλλωστε με τα δύο γκολ που δέχτηκε από την Τσεχία στα πρώτα έξι λεπτά, η Εθνική έκανε αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεχόμενη στο μικρότερο χρονικό διάστημα δύο γκολ.
Παρά την ήττα από την Τσεχία, η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί ως δεύτερη στα προημιτελικά του Euro με νίκη επί της Ρωσίας στο τελευταίο παιχνίδι του 1ου ομίλου, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στο παιχνίδι Πολωνία-Τσεχία. Μάλιστα υπάρχει και το τρελό σενάριο με νίκη επί της Ρωσίας με τρία γκολ διαφορά και το άλλο παιχνίδι του ομίλου να έρθει ισόπαλο, να περάσει ως πρώτη, με την Τσεχία να μένει εκτός στην τριπλή ισοβαθμία με Ελλάδα και Ρωσία.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !