Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Οι «χρυσοί λεβέντες» 25.000 με 30.000 ευρώ έκαστος



Χρυσωρυχείο αποδείχθηκε πως είναι ο μηχανισμός επιβολής και διαχείρισης των μνημονίων και των εποπτικών δραστηριοτήτων της τρόικας και των Ευρωπαίων «Ράμπο» που έχουν κατακλύσει την Αθήνα.

25.000 με 30.000 ευρώ έκαστος Οι «χρυσοί λεβέντες» που επανδρώνουν την τρόικα απολαμβάνουν επιπλέον μπόνους για την «εξαιρετικά αποτελεσματική» δουλειά τους, ενώ τα «παιδιά» του Ράιχενμπαχ, που έχουν φτάσει στην Ελλάδα για να αλλάξουν τη δημόσια διοίκηση, φαίνεται ότι είδαν και αποείδαν, υποβάλλοντας τις παραιτήσεις τους.

Το μνημόνιο μπορεί να απέτυχε και η ελληνική οικονομία να κατέρρευσε, αλλά οι υπάλληλοι της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αμείβονται πλουσιοπάροχα, για να προωθούν ένα αποτυχημένο οικονομικό σχέδιο.


Ο Ράιχενμπαχ και η παρέα του

Την ώρα που στη χώρα μας εφαρμόζεται το χειρότερο πρόγραμμα λιτότητας με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ έχουν φθάσει να παίρνουν 25.000 με 30.000 ευρώ έκαστος για τις δουλειές τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το bankingnews.gr, το ποσό αυτό είναι πρόσθετο των κανονικών τους αμοιβών (bonus) και αφορά το χρονικό διάστημα για το οποίο διαρκεί ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτή την «ταρίφα» των ξένων περιλαμβάνονται: 
• οι συμβουλές για την καλύτερη λειτουργία του συστήματος της φορολογικής διοίκησης
• οι προτάσεις για τις διαθρωτικές αλλαγές και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας
• οι προτάσεις για τη βελτίωση του φορολογικού ελέγχου
• τρόποι για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών
• μέθοδοι για τη βελτίωση του συστήματος συλλογής των φόρων και αύξησης των δημοσίων εσόδων
• προτάσεις για τον καλύτερο έλεγχο των κρατικών δαπανών
• άξονες δράσης που έχουν να κάνουν με την ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας
• οι εκθέσεις με τις προτεινόμενες αλλαγές στην άμεση και την έμμεση φορολογία (σ.σ. έχουν ήδη παραδοθεί σε Ευάγγελο Βενιζέλο και Παντελή Οικονόμου)
• οι εκθέσεις προόδου της ελληνικής οικονομίας που συντάσσονται και αποστέλλονται σε Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον
• οι εκθέσεις με τις παρατηρήσεις που κάνουν σε τεχνικό επίπεδο.

Με αυτό το «πακέτο» των υπηρεσιών προς τη χώρα μας, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας έχουν καταφέρει να πετύχουν γενναιόδωρες αυξήσεις στις τακτικές τους αποδοχές. Αναφορικά με το ερώτημα για «το ποιος πληρώνει» αυτά τα χρήματα στους ελεγκτές της τρόικας, στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι αυτά έρχονται από τα κοινοτικά ταμεία.

Δεν αποκλείεται το κονδύλι από την Ε.Ε. να φθάσει ακόμη και τα 100 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι η «πολυεθνική δύναμη» των τεχνοκρατών θα αυξηθεί απότομα το καλοκαίρι. Ήδη το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με τη βοήθεια των διαφόρων ομόσπονδων κρατιδίων, έχει συγκροτήσει ένα κλιμάκιο 100 εφοριακών, οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν σε αποστολές στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία του συνέντευξη ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, έκανε λόγο για άφιξη 160 και πλέον ελεγκτών που θα φθάσουν στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα όμως, άνδρες της ομάδας του Χόρστ Ράιχενμπαχ, κυρίως υψηλόβαθμοι Γάλλοι τεχνοκράτες, που βρίσκονται εδώ και μερικούς μήνες στην Αθήνα με αποστολή την αναδιοργάνωση της κρατικής μηχανής, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Οι Γάλλοι αξιωματούχοι, γνωστοί για την οργανωτικότητά τους, έθεσαν σε εφαρμογή το ευρωπαϊκό σχέδιο, που είχε ως στόχο τη μεταρρύθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, που περιλαμβάνει την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, τη μείωση των ειδικών μισθολογίων, τον περιορισμό των περίπου 1.500 αυτόνομων κρατικών οργανισμών και βεβαίως τη μείωση του προσωπικού. Έπειτα από αρκετούς μήνες δουλειάς, είδαν και απόειδαν, καθώς οι αλλαγές αυτές δεν υλοποιήθηκαν και, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν πρόκειται να τελεσφορήσουν στο εγγύς μέλλον. Ετοίμασαν τις βαλίτσες, αναφώνησαν Αdieu και αποχώρησαν…
http://www.zougla.gr/politiki/article/ta-golden-boys-tis-troikas-545784 
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !