Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Με γιαούρτι, φέτα και λάδι θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα

Με γιαούρτι, φέτα και λάδι θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα
H εταιρεία συμβούλων McKinsey & Cο πρότεινε ένα μοντέλο ανάπτυξης το οποίο έχει στην πρώτη γραμμή την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων έτσι ώστε να βγούμε από την οικονομική κρίση.
Με όπλα τα παραδοσιακά μας προϊόντα, η εταιρεία προτείνει την αύξηση των εξαγωγών για να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία. Tο ελαιόλαδο, τα λίπη, τα  φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα αρτοποιίας είναι τα καλά χαρτιά της Ελλάδας.
Η μελέτη έχει τίτλο: "Η Ελλάδα δέκα χρόνια μπροστά: Προσδιορίζοντας το νέο μοντέλο ανάπτυξης".
Η εταιρεία τονίζει πως η Ελλάδα, όσον αφορά το ελαιόλαδο, είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή, εξάγει όμως στην Ιταλία το 60% της παραγωγής της, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό στη γειτονική χώρα να καρπώνεται ένα επιπλέον 50% επί της τιμής του τελικού συσκευασμένου προϊόντος.
Ακόμα η Ελλάδα κατέχει το 28% της ελληνικής φέτας στην αγορά τυριών παγκόσμιως και το 30% των αγορών γιαουρτιού ελληνικού στυλ των ΗΠΑ.
Η χώρα, γράφει η ΜcKinsey, διαθέτει μερικά από τα πιο καταπληκτικά αγροτικά προϊόντα διατροφής στον κόσμο. Ωστόσο, δεν διαθέτει την ικανότητα να τα επεξεργαστέι ώστε να έχει  υψηλά περιθώρια κέρδους.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !