Στην αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητείται αυτές τις ημέρες το αίτημα που κατατέθηκε από το υπουργείο ...
Εσωτερικών για την επείγουσα και κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 10.000 εποχικών υπαλλήλων στους ΟΤΑ, εντός της προεκλογικής περιόδου.
Το αίτημα κατατέθηκε από τον πρώην υφυπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο έπειτα από πιέσεις της ΚΕΔΕ και αφορά την πρόσληψη με δίμηνες συμβάσεις 4.700 υπαλλήλων σε παιδικές κατασκηνώσεις, πυρασφάλεια, βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και ως υδρονομέων και ναυαγοσωστών, καθώς και την προκήρυξη διαγωνισμών για την πρόσληψη 4.700 συμβασιούχων στην καθαριότητα.
Οι δήμαρχοι της χώρας έχουν επισημάνει εδώ και καιρό την ανάγκη να καλυφθούν αμέσως οι συγκεκριμένες ειδικότητες, κυρίως λόγω έναρξης της θερινής – τουριστικής περιόδου. Η απόφαση της επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
Η πρόσληψη εποχικού προσωπικού για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, με πεντάμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις, δρομολογείται από τα υπουργεία Εργασίας και Πολιτισμού.

prionokordela.gr