Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Αναγνωρίστηκε επίσημα η Εκκλησία της Αντιγραφής στη Σουηδία

Εκκλησία της Αντιγραφής: Επίσημη αναγνώριση για τους πιστούς του file-sharing
Μια θρησκεία διαφορετική από όλες τις άλλες αναγνωρίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση της Σουηδίας, αφού οι πιστοί της Εκκλησίας αυτής διακυρήττουν την πίστη τους όχι σε κάποια ανώτερη δύναμη, αλλά στην... ανταλλαγή και αντιγραφή αρχείων και πληροφοριών μέσω διαδικτύου!

Πρόκειται για την Εκκλησία του Κοπιμισμού ή Εκκλησία της Αντιγραφής (Kopimistsamfundet στα σουηδικά) της οποίας το βασικό δόγμα είναι η ιερότητα της ελεύθερης ανταλλαγής αρχείων. Οι πιστοί «κοπιμιστές» μάλιστα αποδίδουν ιδιότητες Θείου Μυστηρίου στην εν λόγω διαδικασία και γι' αυτό ως ιερά σύμβολα αναγνωρίζουν κάτι σχετικό: τους συνδυασμούς των πλήκτρων CTRL+C και CTRL+V που χρησιμοποιούν οι χρήστες στο πληκτρολόγιο για την αντιγραφή και την επικόλληση, αντίστοιχα, αρχείων.

Τι προβλέπει το νέο δόγμα

Σύμφωνα με την νέα θρησκεία, την οποία ίδρυσε ο 19χρονος φοιτητής φιλοσοφίας, Αϊσακ Γκέρσον, η κάθε πληροφορία στο δαδίκτυο έχει αξία τόσο ως μορφή όσο και ως περιεχόμενο και μάλιστα η αξία της πολλαπλασιάζεται μέσω της αντιγραφής. Γι' αυτό οι «θρησκευτικές» τους τελετές, τα copyactings είναι ουσιαστικά μίνι φεστιβάλ αντιγραφής όπου οι πιστοί ενθαρρύνονται να αντιγράψουν μεταξύ τους τα πάντα. Άλλωστε το πιστεύω τους είναι "Copy and seed."
«Η επίσημη αναγνώρισή μας από το σουηδικό κράτος αποτελεί ένα μεγάλο βήμα μπροστά για εμάς. Ελπίζουμε πως κάποια ημέρα θα μπορούμε να ζούμε χωρίς τον φόβο του διωγμού» ισχυρίζονται οι Κοπιμιστές ως άλλοι πρωτοχριστιανοί!
Να σημειωθεί ότι λόγω των χιλιάδων επισκέψεων που δέχτηκε η ιστοσελίδα τους μετά την αναγγελία της επίσημης αναγνώρισής τους, το site της Εκκλησίας έχει αντικατασταθεί από μια στατική ιστοσελίδα.
Δείτε: http://kopimistsamfundet.se

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !